Rapportages schrijven

Het woord ‘beleidsnotitie’, ‘discussienota’ of ‘adviesrapport’ roept het beeld op van lijvige teksten, geschreven in een ambtelijke taal. Een straf om te lezen. Maar het kan ook heel anders!

Een beslisser ziet niets liever dan een prettig leesbare tekst waaruit goed beargumenteerd naar voren komt waar hij/zij nu in feite mee moet instemmen. En dat is precies waar je in de training ‘Heldere beleidsnotities schrijven’ mee aan de slag gaat.

Wat ga je doen?

Voorafgaand aan de cursus vul je een vragenlijst in en stuur je 1 of 2 eigen teksten op naar de trainer. Met deze informatie stemt de trainer het programma van de cursus af op de specifieke aandachtspunten van de groep. De teksten worden door de trainer gebruikt om voorbeelden en oefeningen van te maken. Hierdoor kan je de vertaalslag van de theorie naar de eigen praktijk heel gemakkelijk maken.

Tijdens de cursus wisselen theorie en oefening elkaar steeds af. Aan het eind van de eerste dag krijg je een huiswerkopdracht. Deze huiswerkopdracht wordt tijdens de tweede bijeenkomst besproken.

Resultaat

Na de cursus heb je inzicht in verschillende soorten rapportages met ieder hun eigen doel. Je kunt  de juiste informatie selecteren en ordenen door rekening te houden met verschillende lezersgroepen. Hierdoor schrijf je een logisch opgebouwde nota, rapportage of adviestekst met een duidelijke structuur en argumentatie. De formulering van je rapportage  is helder, beknopt en afgestemd op de lezer.

Vaste onderdelen in het programma zijn:

1. Aanpak van het schrijven   

2. Inzicht in het ideale schrijfproces

3. Aansluiting bij doel en lezer

4. Structuur en duidelijke formulisering

5. Eigentijdse taal

Investering

€ 775,- excl. BTW
(incl. koffie, thee, fris en lunch)

Data

Dag 1: Dinsdag 7 december 2021 (9:00 – 16:30 uur)
Dag 2: Dinsdag 21 december 2021 (9:00 – 16:30 uur)

 

Bijzonderheden

Ook in-company mogelijk. Neem contact met ons op via het aanvraagformulier op deze pagina en vraag naar de mogelijkheden!

Interesse?

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!


    TOP