Outplacement

Bij outplacement keert u niet meer terug naar uw oude werkplek. Tijdens een outplacement traject komen u en uw werkgever meestal overeen dat u (betaald) op zoek gaat naar een andere baan en/ of een andere richting. Het staat hierbij voorop dat de werknemer niet meer terugkeert op de oude werkplek. Bij een dergelijk traject wordt vrijwel altijd een termijn bepaald; u wordt bijvoorbeeld geacht binnen een aantal maanden een nieuwe baan gevonden te hebben.
Het is een fase vol onzekerheid en het is zonder loopbaanperspectief vaak een zwaar en emotioneel traject. In het outplacementtraject is er ruimte voor wensen, onzekerheden en emoties. We streven ernaar dat u als werknemer een andere baan in zijn vizier heeft.

Ons outplacement traject bestaat uit de volgende fases:

Terugblik

U bent (vele) jaren actief op de arbeidsmarkt. Maar hoe bent u nu terecht gekomen op dit huidige punt. We kijken hierbij naar uw scholingen, werkervaringen en vitaliteit.

Reflectie

Waarom werkt u? Welke aspecten motiveren u in uw werk? Welke inhoudelijke zaken moet uw werk bevatten om het echt naar uw zin te maken, zodat u met plezier en productie kunt functioneren? Allemaal vragen die u moet beantwoorden als u de huidige situatie wilt doorbreken.

Richting bepalen

Met de waarden uit uw werk, leven en datgene wat u inspireert en motiveert gaat u aan de slag om een richting te bepalen.

Actief aan de slag

Op basis van uw huidige situatie wordt u begeleidt in de marktanalyse en arbeidsmarkt. Een onderdeel hierin is de begeleiding tijdens het totale sollicitatieproces. Zowel vacatures zoeken, netwerken, sollicitatiebrieven schrijven en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken; een grote variëteit aan sollicitatietips.

Het gebruik van social media is bij het zoeken naar een baan een vast onderdeel geworden. Een aantal onderwerpen zoals “Hoe kunt u via deze kanalen uw nieuwe werkgever vinden” en ‘Hoe zet ik social media in om mijn profiel onder de aandacht te brengen bij recruiters.

Testen

Digitale testen kunnen ingezet worden om uw beeld en toekomst beter in kaart te brengen.

Doel

Het doel van het outplacementtraject is uw volledig “arbeidsmarkt klaar” te hebben en dat u actief op zoek gaat naar een andere baan.

Iedere persoonlijke situatie is verschillend. U doorloopt uw eigen traject met een daarbij behorend tempo en wordt begeleid door een geregistreerde loopbaancoach van de Noloc.