Aanpassen, veranderen en op zoek naar nieuwe oplossingen.

Dinsdagavond 31 maart hebben we gehoord dat de corona maatregelen met 3 weken worden verlengd. Dit heeft voor iedereen enorme impact. De vraag blijft wat zal de situatie zijn na 28 april a.s.

Wij bemerken ook veranderingen.  Bijvoorbeeld een directeur van een grotere organisaties wil nu sparren op beleidszaken voor na de Corona Crisis,  een middel groot bedrijf wil nu oriënteren op een nieuwe arbodienst en bij onze persoonlijke coaching komen bijvoorbeeld vragen naar boven:

  • Hoe kan ik omgaan met deze veranderingen in mijn zoektocht naar ander werk;
  • Hoe combineer ik werk met thuis;
  • Hoe ga ik om met de situatie dat ik mijn dierbare niet mag bezoeken;
  • Hoe compenseer ik het gemis van mijn persoonlijke contacten.

Wij hebben een mooi vak, waar we mensen kunnen blijven helpen. Wij doen dit momenteel vooral via on-line ( beeld) bellen.  Ook wij hebben daaraan moeten wennen. We zijn nog niet geheel volleerd daarin, maar doordat we de komende periode hierin vlieguren in kunnen maken, gaan we dat ook onder de knie krijgen.  Vooral doorzetten en doorgaan is ons advies aan allen.

Maar dan heb je de verlenging..

Op 21 april is duidelijk geworden dat de situatie nog veel langer gaat duren. Basisscholen gaan open en dat zal zeker een opluchting zijn voor ouders, die afgelopen maand in een soort rol als leerkracht zaten. Daar waren ze niet aan gewend en dan moet je daadwerkelijk iets. Maar #stayathome blijft ook van kracht. Je gevoel van vrijheid kan hierdoor beperkt worden. Het besef is dat we in Nederland heel veel gewend zijn aan Vrijheid. Gewoon naar vrienden/ familie gaan of op een terras kunnen neerploffen. Het beeldbellen heeft snel een plaats gekregen, maar vaak wordt het daadwerkelijke menselijk contact gemist. Zijn er conflictsituaties ontstaan thuis of op het werk, schroom dan niet om ons te benaderen. We kunnen wellicht dat luisterend oor zijn om een klein beetje verlichting te geven. Natuurlijk zijn we ook bereid om stil te staan bij een coachingstraject. Want in een crisissituatie bemerk je zeker je eigen pijnpunten, waar je aan kunt werken.

5 tips voor een betere werk-privé balans
Sta jij stevig?
Loopbaan kompas