Ontwikkeltrajecten…. op naar een nieuwe toekomst.

Bij Het PersoneelsPunt zijn we een voorstander van dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen. Door opleidingen te volgen of andere werkervaring op te doen blijf je flexibel voor de arbeidsmarkt, zodat je voor jezelf meer kansen genereert.

Om dit aan te moedigen heeft de overheid in 2020 een stimulans gegeven aan ontwikkeltrajecten voor werkenden vanaf 18 jaar. Ontwikkeltrajecten kunnen gericht zijn op scholingstrajecten, waarbij je bijvoorbeeld door een kortdurende cursus een specifieke vaardigheid leert, en kunnen ook ingezet worden voor zelfstandigen. Op 1 december 2020 ging deze regeling in. Vroeg in de ochtend hebben we vanuit Het PersoneelsPunt een aantal mensen geregistreerd, zodat de begeleiding kon starten. De registratie konden we doen omdat we zijn aangesloten bij Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanbegeleiders.

Eén van onze kandidaten voor een ontwikkeltraject was Nancy Bilok. Zij was in dienst bij Primera en op zoek naar een nieuwe richting voor haar werkzame toekomst.

In onze gesprekken, waarbij zij interesse toonde om als zelfstandige aan de slag te gaan, hebben wij bijvoorbeeld de E-scan (Entrepeneur Scan) ingezet. Daar kwamen haar persoonlijke vaardigheden als ondernemer aan de orde. Daarnaast is stil gestaan bij prioriteren en mindmappen rondom de mogelijkheden van haar eigen bedrijf. Nancy heeft een flinke dosis energie en is naast haar werk de opleiding Leefstijlcoach en BGN-gewichtsconsulente gaan volgen. Dat beviel zo goed dat ze op zoek ging naar een andere, meer passende baan èn startte met de opleiding van Mind en Reset Walk trainer.

Maar Nancy gaat verder; ze is van plan een vervolgopleiding Vitaliteitscoach en NLP Practitioner te volgen. Op 1 september is Nancy parttime in dienst getreden bij Sport & Slankstudio Kaatsheuvel. Daarnaast is Nancy druk bezig haar eigen bedrijf op te starten, binnenkort gaat ze de stap zetten!

We hebben de volgende vragen aan Nancy gesteld:

  1. Hoe kijk jij terug op het ontwikkeltraject?

Samen met Jack ben ik gaan kijken wat mijn mogelijkheden waren, wat ik wilde en zijn we alles op de rit gaan zetten. Zo kwam onder andere het mindmappen voorbij en werd er ook een zelfstandigen-scan gemaakt.

  • Wat heeft het jou gebracht?

Meer lef om te gaan starten en een prima begeleiding.

  • Kan je meer vertellen voor de keuze om parttime aan de slag te gaan?

Dit om toch eerst wat meer ervaring op te doen als lifestylecoach.

  • Kan je vertellen waarom jij hebt gekozen voor je bedrijf HappyFitLine?

Het Happy staat voor een stukje rust en geluk. Dan kan je jezelf pas inzetten en word je fit. En ‘line’ is meer de levenslijn. Het is mijn passie om mensen te helpen op hun pad, op welke manier dan ook . Nancy haar bedrijf Happyfitline.

  • Richt jij je op de particulieren markt of de zakelijke markt?

Ik heb aandacht voor beide.

  • Wat ga je het komende jaar oppakken? Zakelijk? privé?

Zorgen dat ik mijn nieuwe studies ga halen en een booming business opzetten. Privé wil ik in de toekomst naar Spanje verhuizen, mijn kennis daar inzetten en daar verder gaan.

Naast Nancy hebben er verschillende mensen bij Het PersoneelsPunt een ontwikkeltraject gevolgd. Ze zijn gestart in nieuwe banen of zijn vrijwilligerswerkzaamheden in hun interessegebied gaan doen.  Ook zijn een aantal mensen, die als zelfstandige werkten, teruggekeerd naar het werken in loondienst. Het is super om iemand te kunnen begeleiden naar een nieuwe toekomst.

Loopbaan kompas
Podcast ‘Jouw vacature vinden’
Vitaal en duurzaam!