Mijmeringen door het Zin360 on-line event van de Noloc

Andere helpen, om duidelijk te krijgen wat zingeving betekent voor hen en wat het leven in het hier en nu betekent voor je loopbaan kandidaat. Dat is bij ons een onderdeel om samen met  loopbaankandidaten te kijken naar hun persoonlijke situatie en wat de loopbaankandidaat wil.   MAAR om actief met andere aan de slag te gaan, is het goed om te kijken naar JEZELF.  Het on-line event van 16 november jl. is een cadeau om daar bij stil te staan!! Een veelheid van uitspraken komen ter orde, vandaar dat ik een korte notitie voor mijzelf en jou als lezer schrijf ter overdenking.

Vragen

Stel ik de vragen, die ik aan mijn loopbaankandidaten stel ook aan mijzelf? Niet altijd, maar regelmatig ploppen er wel gedachten / vragen naar boven. Tijdens dit event werden veel loopbaanbegeleiders en jobcoaches door verhalen van David de Kock, Brenda Serrée en Lammert Kamphuis door de Noloc getrakteerd om inspiratie op te doen en stil te staan bij jezelf. Door Global freestyle multi-media journalist / Moderator, debate leader / Media and presentation coach Aldith Hunkar werd de middag scherp en humoristisch geleid.

Maar wanneer ‘sta ik stil” om na te denken?  Neem ik bijvoorbeeld ’s ochtends de tijd om stil te staan bij wat mijn zingeving / bijdrage wordt aan de dag?  Leef ik ‘in het moment’ of ga ik gejaagd de dag starten om snel naar het werk te rijden of duik ik in mijn telefoon om al het negatieve nieuws tot mij te nemen. Of maak ik daadwerkelijk verbinding met mijn gezin om te luisteren naar hun begin van de dag.   In mijn persoonlijke geval is dit laatste niet van toepassing, daar iedereen begint ‘te rennen” om op tijd op het werk of school te zijn. Herkenbaar?  Ik kan wel genieten van de momenten wanneer we gezamenlijk met het gezin het avondeten op scheppen.

Reflectie

Door het onderwerp tevredenheid en verwachtingen bemerk ik, dat ik een aantal zaken van mijzelf moet.  Die leg ik mij zelf op.  Maar waarom doe ik dat?  Is het om geld te verdienen of wil ik het beste jongetje van de klas zijn. Of is dit omdat ik zelf vind, dat ik mij moet bewijzen naar de buitenwereld?   Gedachte die ik op een rij dien te zetten. Met daarbij de vraag “Wat is mijn bijdrage aan de wereld / regio/stad/mens? 

Hoe reflecteer ik?

In alle hectiek van de dag, opdrachten/  klanten is het goed om na te denken over zaken. Dit doe ik tijdens het schrijven van dit artikel. Maar als ik van mijn werk naar huis rijd en mijn gedachten de dag opnieuw beleef is een andere mogelijkheid.  Nadenken over wat vond ik leuk en wat vond ik super saai.

In zijn algemeenheid zie je dat bij een grote pijnbeleving mensen willen veranderen en in beweging komen.  Door mijn werk; loopbaancoach bespreek ik regelmatig pijnlijke situaties van andere.  Ik leer daarvan en besef vaak, dat het goed is om een stap eerder een beweging in te zetten.  

Maar ik ben ook een mens  :->  vandaar zet ik niet altijd direct een stap.  Om mij ‘te dwingen”, ondanks dat ik niet van plannen houd, maak ik een afspraak in mijn agenda om nogmaals stil te staan bij dit event. 

Ontwikkel jezelf ‘Leidinggeven met Resultaat’
ZICHT OP … de functie van juridisch adviseur
Podcast arbeidsmobiliteit