De herregistratie van de Noloc ( beroepsvereniging voor loopbaanbegeleiders) is weer binnen

En daar ben ik wederom blij mee.   Met dit certificaat denk ik altijd even terug, wat is hier aan vooraf gegaan.

In 2002 werkte ik als Personeelsmanager bij woningcorporatie Woonbron.  In die tijd waren we bezig met thema’s zoals verzuim,  mobiliteit en groei van de organisatie ( in kwaliteit en kwantiteit).  We waren bewust dat van het feit dat mensen behouden van groot belang was voor je organisatie. Maar hoe krijg je de medewerker in beweging, die uit gaat van zekerheid, nog niet verder had gekeken naar andere mogelijkheden maar die wel andere kansen zou kunnen krijgen op een andere functie  of werklocatie.   Met mijn toenmalig collega Jessica Bosman zijn we gaan zoeken naar een opleiding en kwamen we al spoedig bij de opleiding Loopbaanbegeleiding aangeboden door Saxion Hogeschool te Zwolle.   Vanaf dat moment gingen wij wekelijks met de trein naar Zwolle en werden we geschoold door Jouke Post. 

Inter mobiliteitsbureau

In die tijd zijn we na de opleiding gestart met het opzetten van een intern mobiliteitsbureau. Zaken zoals integriteit en privacy waren toen ook al een bespreekpunt. Zo hadden Jessica en ik afgesproken waar wij de rol als personeelsmanager vervulde, dat we voor die medewerkers niet de loopbaanbegeleider konden zijn.    Vanaf die tijd heeft het vak zich steeds verder ontwikkeld en heb ik mij als loopbegeleider ook verder ontwikkeld.  

Zelf starten als ZZP

Ik kan mij nog goed herinneren mijn eerste ‘externe’ loopbaan kandidaat. Edwin van Rooden, een man die zich nog steeds aan het ontwikkelen is.  De spanning voor je zelf als starter / zzp’er en direct tijdig je dienst te leveren aan de andere om hem handvatten te geven voor de toekomst. Het mooie van het vak is dat je door loopbaanbegeleiding “een kijkje”  in de wereld krijgt van de mens.  Nadien heb ik nog een opleiding tot professioneel coach gevolgd bij de Alba Academie, waardoor je nog meer aan de slag kan met het gedrag van een klant.    Het zijn zeer uit een lopende gesprekken, waarbij je de ene keer een klant de tijd geeft om zijn verhaal te doen, met heel veel waterlanders erbij tot gesprekken waarbij een klant lachend de deur uitloopt met een portie extra vertrouwen in zich zelf. Het is een vak om van te genieten, waarbij je de ene keer bij loopbaanbegeleiding als doel hebt naar ander werk en de andere keer aan de slag gaat om te starten met een eigen bedrijf. Om in dit vak te blijven werken heeft de Noloc ook hard gewerkt aan de verdere professionalisering.

Reflectie

Het is goedom bij te blijven in je vakgebied.  Ik zie het herregistratie moment altijd als een mooie reflectie. Wat heb ik nu geschreven over verschillende onderwerpen, heb ik bijgedragen aan andere om hun kennis te vergroten, hoe heb ik mij zelf weer de afgelopen jaren bijgeschoold en heb ik intervisie gevoerd met vakgenoten.   Vandaar ben ik ( Jack) blij om de herregistratie weer ‘in huis’ te hebben, maar stil stand is achteruit gang. Dus nadenken over volgende stappen is; wat gaan we het komende jaar doen, dat blijft een mooi en continu proces.

Pak je energievreters aan om lekker te kunnen blijven werken!
Webinar ‘Loopbaankeuzes bij re-integratie’
Gratis speeddate met een loopbaanadviseur