Corona: staat we stil of denderen we door?

We leven in een rare wereld deze dagen. Het Corona-virus houdt ons in z’n greep en ontregeld de maatschappij. De overheid vraagt iedereen die kan thuiswerken, thuis te werken. Blijf thuis, is het devies.
Maar dat lukt niet in elk beroep. De groenvoorziening gaat door, de ramenwasser loopt z’n rondje door de wijk. Wat merken zij van de opgelegde maatregelen? Veel verder dan de algemene maatregelen (houdt afstand, nies in je elleboog etc.) zal het niet gaan. Geen reden om het gras niet te maaien en de ramen ongewassen te laten.
Dan zijn er nog de ondernemers en organisaties waar het ‘alle hens aan dek’ is op dit moment. De zorgorganisaties voorop, maar ook supermarkten en bouwmarkten weten even niet hoe ze de drukte te lijf moeten gaan. Logistiek loopt het niet soepel, vervoerders hebben middelen en mankracht te kort om de vraag aan te kunnen. En hoe hou je de klanten tevreden en in het gareel (houd afstand etc.) wanneer jouw winkel tot uitje van de dag is uitgekozen? Mensen laten zich nu eenmaal lastig beperken…
Bij de organisaties waar de overheid een streep door activiteiten heeft gehaald, de horeca en de vrije tijdsector, staan voor de uitdaging hun bedrijf overeind te houden terwijl er geen omzet is. Sommigen zien een kleine uitweg en bewandelen nieuwe paden zoals aan huis bezorgen. Anderen kunnen alleen maar duimen dat de gedwongen sluiting niet te lang gaat duren.
En dan is er nog een groep bedrijven waarbij hun dienstverlening in samenscholing en één-op één contact zit. Voor hen is het afwegen, kan ik door, moet ik stoppen of kan ik het anders regelen? Bij Het PersoneelsPunt houden we onze gesprekken inmiddels online en zijn we ons aan het oriënteren hoe we onze andere diensten bij onze klanten kunnen blijven aanbieden zonder fysiek contact. Zoals de training Timemanagement is een individueel (on-line) traject geworden. Tijdelijk, want persoonlijk contact blijft onze voorkeur houden.
Hoe veerkrachtig we met z’n allen zijn zal moeten blijken. Dat we creatief zijn in oplossingen bedenken wordt nu al duidelijk. En dat we wel degelijk met elkaar meedenken en aandacht hebben voor elkaar zorgen en behoeftes. Laten we dat in ieder geval vasthouden, ook na 6 april!

Ontwikkel jezelf ‘Leidinggeven met Resultaat’
ZICHT OP … de functie van juridisch adviseur
Podcast arbeidsmobiliteit