5 jaar alweer…

Op m’n eerste werkdag dit jaar werd ik onverwacht enorm verwend door m’n werkgever met bloemen, taart èn een cadeau! Blijkbaar was ik 5 jaar in dienst Het PersoneelsPunt… oeps.

Zo lang al weer? Onbewust gaat de blik terug naar die beginperiode. Jack was een oude bekende van me die ik weer tegenkwam en er werd bij gekletst; wat doe je tegenwoordig etc. Of ik hem wilde helpen met het op orde brengen van communicatie-uitingen en de website, daar moest ook wat mee gebeuren. Natuurlijk wilde ik dat, leuk!

Waar stond ik toen in m’n loopbaan? De nodige jaren werkervaring als communicatie en marketingadviseur op zak, dankzij de crisis een aantal jaren werkeloosheid rijker èn net begonnen met een werkstage op een communicatieafdeling om m’n loopbaan weer een duwtje te geven. Die paar uren per week bij Het PersoneelsPunt waren snel gevuld met inderdaad de nieuwe website, de communicatie middelen en kanalen opfrissen en administratieve ondersteuning voor het binnenhalen van de certificering ‘Keurmerk Blik op Werk’.

Ondertussen vertelde Jack enthousiast over het werk dat hij deed en bespraken waar hij bij de verschillende trajecten tegenaan liep. Bijzonder wat die mensen meemaakten en hoe verschillend hun weg (terug) naar de arbeidsmarkt verliep. Inmiddels werd ik administratief bij de rapportages betrokken en de volgende stap was dat ik bij een gesprek aanwezig bleef (dankzij de kleine kantoorruimte die we toen hadden!). Bezig met m’n eigen werkzaamheden kreeg ik zo wel een goed beeld van de gesprekken tijdens een traject. Jack had door dat ik geïnteresseerd was en vroeg me of ik af en toe een intake voor m’n rekening wilde nemen. Hoe dan? Ik had toch geen opleiding of ervaring hierin? “Maar je kunt luisteren en doorvragen en ik vertel je waar je nog meer op moet letten”. Oké dan.

Het bleek zo leuk om te doen dat ik het jammer vond dat ik daarna met de kandidaten niet verder het traject kon vervolgen. Inmiddels was me door de werkstage duidelijk geworden dat mijn toekomst niet meer in de communicatie lag en was ik privé bezig te onderzoeken wat dan wel. Halverwege 2019 kwamen deze twee dingen bij elkaar en besloot ik de opleiding Coach Practitioner aan de Alba-Academie te gaan volgen. Spannend! Na een jaar hard werken en veel leren had ik het diploma op zak en was m’n werk bij Het PersoneelsPunt uitgebreid met het begeleiden van 2e spoor trajecten en met coachtrajecten voor mensen die op het werk of privé vastliepen.

En nu, weer wat jaren verder ben ik nog steeds nieuwsgierig naar wat mensen drijft en tegelijkertijd beperkt. Ben ik onder de indruk van de hoeveelheid ‘shit’ die sommigen in het leven te verstouwen krijgen èn van de veerkracht die ze daarbij laten zien. Ben ik nog steeds aan het leren en bijleren. Ben ik blij dat ik bij Het PersoneelsPunt de kans heb gekregen me het vak van (loopbaan)coach eigen te maken.

Afgelopen vijf jaar zijn voorbij gevlogen, ik mag doen wat ik leuk vind (mensen begeleiden) èn ik blijf me ontwikkelen binnen het vakgebied. Wat mij betreft: op naar nog meer mensen begeleiden bij het weer op de rit krijgen van hun loopbaan. Dat is mij tenslotte ook gelukt 😉.

5 tips voor een betere werk-privé balans
Sta jij stevig?
Loopbaan kompas