Kostenloos ontwikkeladvies voor 45+ bij Het PersoneelsPunt 12/01/2018

Vanaf heden ( januari 2018) is er voor mensen die werken in functies uit verschillende beroepsgroepen de mogelijkheid om aan de slag te gaan met het ontwikkeladvies zonder dat het geld kost. Staat je functie op bijgaande foto, grijp dan nu de kans, als je na wil denken over je toekomst en je bent 45+.

Waarom een ontwikkeladvies?

Om de regie over je verdere loopbaan te nemen, is een eerste stap een ontwikkeladvies  om in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur (erkend door Noloc) om na te denken over vragen zoals:

  • Kan ik mijn huidige werk tot mijn AOW volhouden?
  • Bestaat mijn functie nog over 10 jaar?
  • Hoe kan ik het werk leuk houden?
  • Wil ik nog een verandering maken in mijn loopbaanbaan ( carrièreswitch )?
  • Ik wil nog iets anders, wat voor mogelijkheden heb ik?
  • Wat voor stappen dien ik vanaf nu te zetten om mijn doel waar te maken?

Deze stap zorgt ervoor dat je verdere stappen kunnen zetten met behulp van een concreet actieplan. Om dit actieplan op te stellen behandelen we de volgende zaken in verschillende gesprekken:

  1. Situatieschets en bewustwording van de eigen situatie
  2. Persoonsprofiel van de werkende
  3. Toekomst oriëntatie
  4. Advies over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties

Maar is dit echt kostenloos?

De erkende loopbaanbegeleider van Noloc van Het PersoneelsPunt kan voor dit traject de komende periode een vergoeding aanvragen doordat dit een initiatief is van Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het voordeel is dat je als werknemer je aandacht kan richten op je actieplan en je werkgever niet hoeft te betalen.

<< Terug naar overzicht