Het woord ‘beleidsnotitie’ of ‘adviesrapport’ roept het beeld op van lijvige teksten, geschreven in een ambtelijke taal. Een straf om te lezen. Maar hoe schrijf je een rapport dat helder en duidelijk is?
De lezer van dit soort rapporten ziet niets liever dan een prettig leesbare tekst waaruit een duidelijke kernboodschap naar voren komt of een goed beargumenteerd advies. En dat is precies waar je in de cursus ‘rapportages schrijven’ mee aan de slag gaat.
Na de cursus heb je inzicht in verschillende soorten rapportages met ieder hun eigen doel. Je kunt de juiste informatie selecteren en ordenen door rekening te houden met verschillende lezersgroepen. Hierdoor schrijf je een logisch opgebouwde nota, rapportage of adviestekst met een duidelijke structuur en argumentatie. De formulering van je rapportage is helder, beknopt en afgestemd op de lezer.
In je werk wordt van je verwacht dat je rapportages schijft voor verschillende doelen en doelgroepen.
Voorafgaand aan de cursus vul je een vragenlijst in en stuur je 1 of 2 eigen teksten op naar de trainer. Met deze informatie stemt de trainer het programma van de cursus af op de specifieke aandachtspunten van de groep. De teksten worden door de trainer gebruikt om voorbeelden en oefeningen van te maken. Hierdoor kan je de vertaalslag van de theorie naar de eigen praktijk heel gemakkelijk maken.
Tijdens de cursus wisselen theorie en oefening elkaar steeds af. Aan het eind van de eerste dag krijg je een huiswerkopdracht. Deze huiswerkopdracht wordt tijdens de tweede bijeenkomst besproken.
Heb je een vraag of ben je benieuwd naar deze cursus? Laat je gegevens achter en we sturen je actuele, aanvullende informatie, dit is geheel vrijblijvend.